Announcement, Event

Persbericht 9 juli 2021

“Resurrection of the Knitting Witch” vertegenwoordigt Nederland in de Finale van het Heavy Metal Breikampioenschap 2021

In samenwerking met Niels Weerheim, Vaskimo Arts en Stichting Wool for Warmth

Den Haag, Nederland, 9 juli 2021 – WTF Productions heeft bekendgemaakt dat het filmpje “The Resurrection of the Knitting Witch” mee zal doen aan de finale van het wereldkampioenschap Heavy Metal breien 2021. De finale wordt gelivestreamd vanuit Joensuu in Finland op vrijdag 9 juli om 18:00 uur Finse tijd. Deelnemers moesten een filmpje insturen met een vooraf bepaalde metalsoundtrack waarin minstens één van de artiesten aan het breien was.

“Je kan je ogen haast niet geloven. Niels Weerheim krijgt alle eer als creatieve drijfveer achter de Knitting Witch en Wille Vaskimo de set en de intense sfeer gecreëerd,” zei Cathy Delhanty, bestuurster en oprichtster van Stichting Wool for Warmth. Dat is een goed doel van eigen bodem die breit voor daklozen. “Ze hebben de zwarte magie precies goed weergegeven van wat wij hier doen: duizenden zwarte mutsen breien voor dakloze mannen in Nederland.”

De organisatie van het kampioenschap heeft bepaald welke twaalf deelnemers de online finale hebben gehaald uit twintig inzendingen uit acht verschillende landen. Oorspronkelijk was zij van plan om de finalisten naar Finland te laten komen, maar helaas heeft het coronavirus roet in het eten gegooid, waardoor het toch via livestream plaatsvindt.

“Dit project heeft me echt een creatieve boost gegeven, een manier om uit mijn coronadip te komen. Mijn schilderbatterij is weer opgeladen,” zei de abstracte kunstenaar Niels Weerheim over het stuk. Wille Vaskimo, geometrisch kunstenaar en videograaf, voegde daaraan toe: “De gestoorde combinatie van breien, heavy metal en een wedstrijd bleek een bijzondere uitdaging. We konden onze creatieve spieren strekken en tegelijkertijd een goed doel helpen.”

Stichting Wool for Warmth is een snel-uitbreidend, nationaal netwerk van gezellige breiclubs die de strijd aangaat tegen eenzaamheid. Meer dan duizend brei- en haak(st)ers in maken sjaals en mutsen van overtollig wol en heel veel liefde voor de 39.300 geregistreerde daklozen in Nederland. Sinds haar oprichting in 2017 heeft de honderden sjaals uitgedeeld en meerdere prijzen gewonnen voor haar werk.

Niels Weerheim is een abstracte kunstenaar in Den Haag. Zijn werk is momenteel te zien in Kroon Gallery in Den Haag en het Kruisheren Hotel in Maastricht. Hij is nu bezig met de voorbereidingen voor een tentoonstelling bij Yuku Music in Praag.

De bekroonde Wille Vaskimo is een geometrisch kunstenaar met een edgy street style. Vaskimo’s werk is nu te zien in het centrum van Rotterdam en de Maastunnel. Hij bereidt ook een tentoonstelling voor in het HMC Westeinde in Den Haag.

Voor meer informatie en interviews, ga naar:

Cathy Delhanty, Stichting Wool for Warmth, http://www.woolforwarmth.com  +31651029534 woolforwarmth@gmail.com

Niels Weerheim, http://www.nielsweerheim.com @nielsweerheim_ +31617827976 info@nielsweerheim.com

Wille Vaskimo, VaskimoArts, @vaskimoarts vaskimoarts@gmail.com

Leave a Reply