Announcement, News

Press Release for 10 July 2021: Winners Heavy Metal Knitting

Nederlands

WINNERS of the Heavy Metal Knitting World Championships 2021

“Resurrection of the Knitting Witch”, The Netherlands

The Hague, The Netherlands – 10 July 2021 – Stichting Wool for Warmth announces that “The Resurrection of the Knitting Witch” video is the winner of the Heavy Metal Knitting World Championship 2021. The Final was livestreamed 9 July 2021 from Joensuu, Finland. The video is now available for public viewing on Youtube.

“The credit goes to Niels Weerheim and Vaskimo Arts for their creation of the Knitting Witch”, said Cathy Delhanty, Chairman and founder of Stichting Wool for Warmth, a Dutch charity that knits for homeless people. “Wool for Warmth entered the contest to raise publicity for knitting, loneliness, and homelessness in The Netherlands. We try to knit with black wool and the guys raised it to art!”

12 finalists competing for the Heavy Metal Knitting Online World Championship 2021 came from 8 countries and were selected from 20 submissions. Originally intended to be a live heavy metal event in Finland, the event will be livestreamed due to the travel restrictions imposed by the Corona Virus.

“This motivates us to create another video together. Something sick”, says abstract artist Niels Weerheim. Wille Vaskimo, geometric artist and vidoegrapher added, “Heavy Metal Knitting is crazy because it matches two completely different things. We want to repeat this at a higher level.”

###

Founded in 2017, the award-winning Stichting Wool for Warmth is growing a national network of community-based knitting clubs that battle loneliness and currently give purpose to over 1,000 knitters and crocheters in The Netherlands. The knitters use leftover wool and a lot of love to create hats and scarves for the 39,300 registered homeless in The Netherlands.

Niels Weerheim is an abstract artist in The Hague. Weerheim is currently exhibiting at the Kroon Gallery in The Hague and the Kruisheren Hotel in Maastricht. He is currently preparing an exhibition at Yuku Music, Prague.

Award-winning Wille Vaskimo is a Geometric Artist with an edgy street-style. Vaskomo is currently exhibiting in the Rotterdam City Centre and Maastunnel. He is preparing a new exhibition in The Hague at the Westeinde Hospital.

###

For more information and interviews, please contact:

Cathy Delhanty, Stichting Wool for Warmth

http://www.woolforwarmth.com  +31 6 510 29 534 woolforwarmth@gmail.com

Niels Weerheim,

http://www.nielsweerheim.com @nielsweerheim_ +31 6 178 27 976 info@nielsweerheim.com

Wille Vaskimo, VaskimoArts

@vaskimoarts vaskimoarts@anitapos1968

Persbericht: Winnaars Heavy Metal Knitting 10 juli 2021

WINNAARS van de Heavy Metal Knitting World Championships 2021

“Opstanding van de breiende heks”, Nederland

Den Haag, Nederland – 10 juli 2021 – Stichting Wool for Warmth maakt bekend dat de video “The Resurrection of the Knitting Witch” de winnaar is van het Heavy Metal Knitting World Championship 2021. De finale werd op 9 juli 2021 live gestreamd vanuit Joensuu, Finland. De video is nu beschikbaar voor openbare weergave op YouTube.

“De eer gaat naar Niels Weerheim en Vaskimo Arts voor hun creatie van de Knitting Witch”, zegt Cathy Delhanty, voorzitter en oprichter van Stichting Wool for Warmth, een Nederlandse liefdadigheidsinstelling die breit voor daklozen. “Wool for Warmth deed mee aan de wedstrijd om publiciteit te maken voor breien, eenzaamheid en dakloosheid in Nederland. We proberen te breien met zwarte wol en de jongens hebben het tot kunst verheven!”

12 finalisten die streden om het Heavy Metal Knitting Online World Championship 2021 kwamen uit 8 landen en werden geselecteerd uit 20 inzendingen. Oorspronkelijk bedoeld als een live heavy metal-evenement in Finland, zal het evenement live worden gestreamd vanwege de reisbeperkingen die zijn opgelegd door het Corona-virus.

“Dit motiveert ons om samen nog een video te maken. Iets zieks”, zegt abstract kunstenaar Niels Weerheim. Wille Vaskimo, geometrisch kunstenaar en videograaf voegde toe: “Heavy Metal Knitting is gek omdat het overeenkomt met twee totaal verschillende dingen. Dat willen we op een hoger niveau herhalen.”

###

De bekroonde Stichting Wool for Warmth, opgericht in 2017, bouwt aan een nationaal netwerk van community-based breiclubs die eenzaamheid bestrijden en momenteel meer dan 1.000 breiers en haaksters in Nederland een doel geven. De breisters gebruiken overgebleven wol en veel liefde om mutsen en sjaals te maken voor de 39.300 geregistreerde daklozen in Nederland.

Niels Weerheim is een abstracte kunstenaar in Den Haag. Weerheim exposeert momenteel in de Kroon Gallery in Den Haag en het Kruisheren Hotel in Maastricht. Momenteel bereidt hij een tentoonstelling voor in Yuku Music, Praag.

De bekroonde Wille Vaskimo is een geometrische kunstenaar met een edgy
streetstyle. Vaskomo exposeert momenteel in het centrum van Rotterdam en de Maastunnel. Hij bereidt een nieuwe tentoonstelling voor in Den Haag in het Westeinde Ziekenhuis.

###

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met:

Cathy Delhanty, Stichting Wool for Warmth

http://www.woolforwarmth.com +31 6 510 29 534 woolforwarmth@gmail.com

Niels Weerheim, http://www.nielsweerheim.com
@nielsweerheim_ +31 6 178 27 976 info@nielsweerheim.com

Wille Vaskimo, VaskimoArts @vaskimoarts vaskimoarts@gmail.com

Leave a Reply